Mollenbestrijding

Mollen kunnen vooral in een tuin een ware plaag zijn. Ze hebben krachtige, naar buiten gedraaide voorpoten. Hierdoor zijn het uitstekende gravers en kunnen ze in no-time een gazon of weiland ruïneren. Wie last heeft van mollen in de tuin, kan het best zo snel mogelijk in actie komen en de mollen bestrijden. Michel Klein Plaagdierbeheer is expert op het gebied van mollenbestrijding en helpt jou binnen een korte tijd van je mollenprobleem af. Zo kun jij weer optimaal en met een gerust hart van je tuin of weiland genieten.

Mollen hebben een zeer goede reuk- en tastzin, daarentegen hebben de ogen amper een functie ze kunnen enkel grote contouren onderscheiden en het verschil zien tussen licht en donker. Dit laatste is wel van belang bij het zetten van klemmen.

Molshopen in de tuin

Wanneer er spontaan gekke hopen beginnen te ontstaan in je tuin, dan weet je dat er iets niet helemaal goed is. Deze hopen worden ook wel molshopen genoemd en zijn één van de belangrijkste kenmerken van mollen activiteit in jouw tuin of weiland. De mollen graven tunnels onder de grond en werken af en toe overtollig zand naar boven om te luchten. Hoe langer een mol in je tuin is, hoe meer hopen grond er zullen ontstaan. Hierdoor wordt je tuin op een gegeven moment compleet geruïneerd.

Maar dat is niet het enige kenmerk van een mollenprobleem. Je kunt namelijk ook daadwerkelijk voelen wanneer er een gang onder het gazon gegraven is. Wanneer je hier overheen loopt kun je kuilen voelen in het gazon of weiland. Daarnaast kun je als je heel goed blijft opletten een mol spotten. Mollen blijven zoveel mogelijk onder de grond omdat ze hier het minst kwetsbaar zijn voor roofdieren. De periode dat hij boven de grond is zal dan ook nooit lang zijn.

Wanneer er molshopen in je tuin ontstaan is het tijd om mollen te bestrijden

Zelf de mollen vangen

Wil je zelf de mollen bestrijden, dan kun je dat doen door klemmen te zetten. Het is belangrijk om de klemmen te zetten in een gang waar nog activiteit is. Een mol gaat meerdere malen per dag zijn gang door om deze te controleren en naar beneden gevallen insecten op te eten. Bij het zetten van de klem is het belangrijk om handschoenen te gebruiken omdat de mol zeer goed kan ruiken. Ook moet de klem goed afgedekt worden met zand zodat er geen zonlicht door kan komen. De mol ziet immers het verschil tussen licht en donker en loopt niet in de klem wanneer er licht in zijn tunnel komt. Heb je één of meerdere mollen gevangen, dan kun je de molshopen weer vlak maken en kijken of er de komende tijd weer meer hopen bij komen. In dat geval zijn er nog meer mollen actief in de tuin of het weiland.

Mollen laten verjagen door een expert

Mollen bestrijden doen we bij Michel Klein Plaagdierbeheer op twee manieren. Bij de eerste manier ligt de focus op de mollen verjagen. Dit doen we door middel van mollencarbid. Het mollencarbid wordt aangebracht in de gangen en wanneer het in contact komt met water komt er een gas vrij. Dit gas is voor de mol onschadelijk, maar hierdoor vlucht hij wel. Omdat de geur van het carbid langere tijd in de gangen aanwezig blijft gaat de mol een ander stuk gras opzoeken om in te graven. Dit is de meest diervriendelijke manier omdat de mol hierdoor niet gedood wordt maar enkel verjaagd. Nadeel hiervan is dat de kans bestaat dat de mol een keer terugkomt of dat hij een perceel verderop schade aan gaat richten.

De andere manier om mollen te bestrijden is door middel van mollenklemmen. De klemmen worden op strategische plaatsen in de gangen geplaatst en op deze manier worden de mollen gevangen. De mol komt hierdoor direct te overlijden en kan verder geen schade meer aanrichten.

EVM-gecertificeerd als bestrijdingstechnicus

Michel Klein Plaagdierbeheer is EVM-gecertificeerd als bestrijdingstechnicus en daarmee expert in ongediertebestrijding. Wij weten precies wat we moeten doen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Dit doen wij op een humane manier met respect voor mens, dier en de natuur. Bij vragen over onze certificering of over onze werkwijze, kun je gerust contact met ons opnemen.

Ook als je last hebt van ander ongedierte kun je contact met ons opnemen. Zo helpen wij onder andere graag met:

Zelf last van een mollenplaag?

Last van een mollenplaag in de tuin of het weiland? Lukt het je niet om ze zelf te vangen of wil je hier überhaupt niet aan beginnen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar om het mollenprobleem op een professionele en humane manier op te lossen. Ook bij vragen, bijvoorbeeld over het zelf aanpakken van het probleem of over onze werkwijze, staan wij je graag te woord.